Στην Κομοτηνή βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού Κύπρου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του με το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκο Τσαλικίδη, στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης».

Ο κ. Τσαλικίδης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές της Κύπρου στην περιοχή μας και τους μίλησε για τις ομορφιές της, τις οποίες αξίζει να επισκεφτούν και να γνωρίσουν, τους ενημέρωσε για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού και στάθηκε στην διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών.

Σε δηλώσεις του ο  κ. Τσαλικίδης τόνισε πως «είναι σημαντικό να γνωρίσουν την περιοχή μας άνθρωποι από την Κύπρο και αυτά τα παιδιά και οι καθηγητές να αποτελέσουν  πρεσβευτές της Ροδόπης στην περιοχή τους, προκειμένου να μεταφέρουν όλα όσα είδαν από τις ομορφιές της περιοχής μας και γευόμενοι την θρακιώτικη φιλοξενία».

Σε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν στα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.