«Γιορτή Ενημέρωσης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ράνιας Αντωνοπούλου και στελεχών του υπουργείου, διοργανώνει το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκδήλωση αφορά στην ενημέρωση για:

  • το τι είναι η εναλλακτική οικονομία και οι Φορείς Κοινωνικής-Αλληλέγγυας Οικονομίας.
  • τις πρωτοβουλίες που βασίζονται στις αρχές της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
  • τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
  • το πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να έρθουν σε επαφή με τις Κοιν.Σ.Επ. του Δικτύου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, εκθετήριο, συναυλία.

Για το εκθετήριο, το Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜ-Θ, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα συλλογικής προσπάθειας ή συνεταιριστικού εγχειρήματος που θα ήθελε να συμμετάσχει και να παρουσιάσει τη δράση του ή τα προϊόντα του. Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και διαχείριση του χώρου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 1 Μαρτίου (στοιχεία επικοινωνίας: 6974795954 / diktyokoinsepamth@gmail.com).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας (Παιδικά Χωριά SOS) Κομοτηνής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

17:00 – 19:00 / Παρουσίαση θεσμικού πλαισίου για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία (Ν. 4430/2016) και το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, από εκπρόσωπο του Υπουργείου.

19:00 – 20:00 / Προβολή Ντοκιμαντέρ και Παρουσίαση καλών πρακτικών με τίτλο-θέμα: «Κοινωνική Οικονομία: Εναλλακτική Λύση».

20:00 – 22:00 Παράλληλες δράσεις: Εκθετήριο – Εργαστήρια.

Εργαστήρια

  1. «Πως δημιουργώ μια Κοιν.Σ.Επ.; Πως γίνεται η μετάβαση των υφιστάμενων Κοιν.Σ.Επ. στο νέο μητρώο;» / Υπουργείο Εργασίας, Κοιν.Σ.Επ. ΘΡΑ.ΚΙ., Κοιν.Σ.Επ. ΓΑΛΗΝΟΣ.
  2. «Πως φτιάχνω ροφήματα και γλυκά του κουταλιού με σιρόπι ζαχαροκάλαμου (πετμέζι)» / Κοιν.Σ.Επ. ΓΕΝΙΣΕΑ.
  3. «Πως φτιάχνω ζυμωτό ψωμί με αλεύρι ζέας» / Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

22:00 – 12:00: Κλείσιμο εκδήλωσης με τη συνοδεία του μουσικού συνόλου Blind Bullets.