ΝΙΚΟΣΤην Κομοτηνή θα επισκεφθεί αύριο Τέταρτη 21/05, ο διδάκτορας του ΜΙΤ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τις «Γέφυρες», κ. Νίκος Μαυρίδης, και στις 18:30, στη «Λέσχη Κομοτηναίων», θα δώσει διάλεξη με θέμα «Καινοτομία – Ρομποτική».

Ο Ν. Μαυρίδης είναι 41 ετών, ιδρυτής και διευθυντής του Interactive Robots και Media Lab (IRML), διαθέτει μεταπτυχιακό διδακτορικό από το Massachusetts Institute of Technology, είναι βοηθός – καθηγητής της έρευνας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο New York University Poly, και αναπληρωτής ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Πριν το διδακτορικό του από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, του είχε απονεμηθεί M.Sc. από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, και M. Eng. (Summa Cum Laude) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ, και κυρίως λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία με το ρομπότ, την τεχνητή νοημοσύνη, την αντίληψη του μηχανήματος, και γνωστικά συστήματα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος, προσπαθεί να μαθαίνει στους μαθητές του «πώς να ρωτάνε, να ψάχνουν, και μετά πώς να ονειρεύονται, και τελικά με την ώθηση της Καρδιάς και τη διαύγεια του Νου, να ∆ημιουργούνε!».