“Ποτέ ο Γιώργος Παυλίδης δεν μου ζήτησε τα παράλογα. Πάντοτε μου κουβέντιαζε και διεκδικούσε τα αυτονόητα για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης”.

Στην Ξάνθη έχει μεταβεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του εθνικού συμβουλίου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” κ. Τέρενς Κουίκ, για το ύστατο αντίο στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Παυλίδη ο οποίος έχασε τα ξημερώματα τη μάχη για τη ζωή και του οποίου η κηδεία θα γίνει στις 16:00.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε:

«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας φίλος. Ήταν και ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ήταν ένας Μακεδόνας από τα Γρεβενά που αγάπησε τη Θράκη πιο πολύ και από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές ήμασταν αντίπαλοι. Εκείνος με τον δικό του συνδυασμό του «Περιφερειακή Αναγέννηση», και εγώ επικεφαλής του συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας». Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας με θέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά μοναδικός σε ευπρέπεια και σεβασμό μεταξύ όλων των συνδυασμών που πήραν μέρος. Χάρη και στον Γιώργο Παυλίδη, δείξαμε το πώς πρέπει να είναι μια προεκλογική αντιπαλότητα σε όλα τα επίπεδα. Εθνικά και Αυτοδιοικητικά.  

Όσο διάστημα ήμουν βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος, είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με απόλυτο αλληλοσεβασμό. Αυτό συνεχίστηκε και από τη θέση μου ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ποτέ ο Γιώργος δεν μου ζήτησε τα παράλογα. Πάντοτε μου κουβέντιαζε και διεκδικούσε τα αυτονόητα για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρέπει να ομολογήσω, ότι ιδιαίτερα για τη Θράκη, αισθανόμουν μια σιγουριά με τον Γιώργο Παυλίδη, και κυρίως απέναντι σε όλες τις εθνικές προκλήσεις που δέχεται η περιοχή από τον προξενικό παράγοντα.

Τελικά τα χτυπήματα που δέχτηκε μέσα στην οικογένειά του, είναι προφανές  ότι ξεπέρασαν ακόμα και τις τεράστιες δυνάμεις που είχε.

Του εύχομαι καλό ταξίδι και απευθύνω στους οικείους του και τους συνεργάτες του, τα θερμά συλλυπητήρια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και του προέδρου μας Πάνου Καμμένου, όλων των στελεχών του συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», και βεβαίως τα προσωπικά μου».