Στην Επισκοπή της Νάουσας βρέθηκε ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, στo πλαίσιo των τετραήμερων τοπικών εκδηλώσεων για το 24ο Ποντιακόν Πανοϋρ που διοργάνωσε η “Εύξεινος Λέσχη” Επισκοπής, και ύστερα από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε.

Η αρχή της συνεργασίας των δύο συλλόγων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης είχε προσκαλέσει την “Εύξεινο Λέσχη” Επισκοπής να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.

Έτσι, οι Εβρίτες Ροδόπης παρευρέθηκαν στην πανέμορφη κωμόπολη της Επισκοπής, απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία των διοργανωτών. Ομάδα του εφηβικού τμήματος του Συλλόγου εκπροσώπησε την πόλη μας παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς χορούς της Θράκης στο κατάμεστο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της Επισκοπής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους ποντιακού σχήματος με τον Αλέξη Παρχαρίδη στο τραγούδι.

Η αποστολή επέστρεψε το με τις καλύτερες των εντυπώσεων μεταφέροντας στις αποσκευές της την υπόσχεση των διοργανωτών για νέα συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Εξάλλου σήμερα τα ξημερώματα ο Σύλλογος Εβριτών με πολυμελή αποστολή αναχώρησε για την Budva του Μαυροβουνίου προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κομοτηνή αλλά και την Ελλάδα σε Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 29 Αυγούστου.