Η μοναδική ομάδα της Κομοτηνής που αγωνίζεται στην υψηλότερη εθνική κατηγορία.

Τη μεγαλύτερή του επιτυχία μέχρι σήμερα, σημείωσε το τμήμα badminton του Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής, κατακτώντας αήττητο την κορυφή της Α2 εθνικής κατηγορίας στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά Βόλου και κερδίζοντας την άνοδο στην Α1 κατηγορία!

Το ομαδικό πρωτάθλημα badminton διεξάγεται σε μορφή τελικής φάσης, δηλαδή κάθε ομάδα αναμετράται με κάθε άλλη, δίνοντας πέντε αγώνες (όσα είναι και τα αγωνίσματα: μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό γυναικών, διπλό μικτό). Η ομάδα που πετυχαίνει τρεις νίκες και άνω, κερδίζει την αναμέτρηση. Ελάχιστος αριθμός παικτών που μπορεί να έχει κάθε ομάδα είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, και ο μέγιστος από τέσσερις. Σημειωτέον, ότι ο/η κάθε παίκτης/παίκτρια, μπορεί να παίξει σε δύο από τα τρία αγωνίσματα, οπότε η κάθε ομάδα πρέπει να σχεδιάσει προσεκτικά τη στρατηγική της προκειμένου σε κάθε αναμέτρηση να έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Η ομάδα του Δημοκρίτειου βρέθηκε στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος με αντιπάλους τις ομάδες Α.Ο.Α. Πύργου Ηλίας, Α.Ο. Γλυκών Νερών Αττικής και τον Αίολο Ηλίου Αττικής. Κατετάγη 1η και στη συνέχεια αντιμετώπισε τους δύο πρώτους του άλλου ομίλου, τον Φ.Ο. Νίκη Πεύκης Μαγκουφάνας Αττικής και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Κατάφερε να κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις, κατακτώντας έτσι πανηγυρικά την 1η θέση και την άνοδο στην Α1!

Την απονομή των μεταλλίων στους νικητές έκανε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης κ. Βικτωρία Χατζίνα.

Μεγάλοι συντελεστές της επιτυχίας, οι αθλητές και αθλήτριες που απάρτισαν την αποστολή: Κυριάκος Αποστόλου, Χρίστος Καλλιγάς, Αλκιβιάδης Γεωργιάδης, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Χριστίνα Μαυροματίδου, Έλενα Ξυλά. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αγωνίστηκαν αποκομίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για το αγωνιστικό τους επίπεδο όσο και για το αθλητικό ήθος τους.

Προσεχώς ακολουθούν και άλλες διοργανώσεις στις οποίες η ομάδα θα έχει συμμετοχή με πολλούς αθλητές. Έχουν ξεκινήσει τα περιφερειακά πρωταθλήματα ανά ηλικιακή κατηγορία τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο πριν από τα αντίστοιχα πανελλήνια, ενώ αναμένεται και η προκήρυξη για το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στο οποίο πέρυσι αθλητές του Δημοκρίτειου κατέκτησαν την 4η θέση στο διπλό αγοριών. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαρτίου στο κλειστό πανεπιστημιακό γυμναστήριο Κομοτηνής και θα φέρει πολλούς φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα, καθώς και καλεσμένους από γειτονικές χώρες στην πόλη!

Πληροφορίες για προπονήσεις: Ιορδάνου Χαράλαμπος, 6973234131, e-mail: pakat_@hotmail.com, facebook: BADMINTON KOMOTHNH.