ΤΕΛΕ– Η λαμπαδηδρομία της Ελπίδας, θα περάσει και από την Κομοτηνή.

– Κάλεσμα για συμμετοχή εθελοντών.

Συνάντηση εργασίας της τοπικής συντονιστικής επιτροπής των Special Olympics, με θέμα την προετοιμασία της τελετής Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», και τη διαμόρφωση του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τη σημαντική τελετή με την οποία  θα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκοί θερινοί αγώνες SPECIAL OLYMPICS – Αμβέρσα 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο κήρυκας εθελοντισμού των Special Olympics π. Απόστολος Καβαλιώτης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Γκότσης, και η Διευθύντρια της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Έβρου κ. Ευαγγελία Κοσμαδάκη.

Στόχος της επιτροπής είναι η άρτια διοργάνωση του τελετουργικού της Αφής από το ολυμπιακό κάτοπτρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ζώνη Αλεξανδρούπολης.

Σημαντική θα είναι, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, η συμμετοχή των εθελοντών που θα δραστηριοποιηθούν για την υποστήριξη των αθλητών, και θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση των δράσεων. Ως εκ τούτου, η επιτροπή απευθύνει πρόσκληση – κάλεσμα σε όσες και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα εθελοντισμού και να συμβάλουν στην έναρξη του μεγάλου ταξιδιού της τελετής της Φλόγας. Προς τούτο, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση δηλώσεων συμμετοχής, την ερχόμενη Δευτέρα 25 του μήνα, στις 8 μ.μ., στο Νομαρχείο.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη τελετή Αφής της Φλόγας των Special Olympics, στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερρών.
Στιγμιότυπο από παλαιότερη τελετή Αφής της Φλόγας των Special Olympics, στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερρών.

«Ο Τόπος και οι Άνθρωποί του, με σεβασμό και αλληλεγγύη, θα υποδεχθούν και θα καλοδεχθούν αυτούς που συμμετέχουν στους αγώνες – αθλητές, προπονητές, παράγοντες, κ.λπ. – και θα μοιραστούν μαζί τους την προσπάθεια, την άμιλλα, την επιτυχία της συμμετοχής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την τελετή, έχει ως εξής:

Τετάρτη  3 Σεπτεμβρίου 2014

– 20:30, επίσημη υποδοχή στο Νομαρχείο από τις  Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Παράθεση επίσημου δείπνου.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

– 11:30, τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης.

– 12:00, έναρξη Λαμπαδηδρομίας στη διαδρομή: Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης, Φάρος Αλεξανδρούπολης, Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερρών, Δέλτα Έβρου, Συνοριακή Γραμμή, Φάρος Αλεξανδρούπολης.

– 13:30, παράθεση επισήμου γεύματος από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.

– 18:00,  ξενάγηση επισήμων στον Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερρών.

– 19:30, υποδοχή Φλόγας και Λαμπαδηδρόμων στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, όπου θα ανάψει ο βωμός για τη Διεθνή Συνάντηση Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που συμπίπτει με τις εκδηλώσεις των Special Olympics.

– 21:00, παράθεση επίσημου δείπνου, από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. των Special Olympics Ελλάς, στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

– 08:30 αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων για Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, και την 9η Σεπτεμβρίου για Βρυξέλλες.