Στην «αντεπίθεση» περνούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, μετά την ανακοίνωση 16 τοπικών φορέων περί «απαξίωσής» των τελευταίων εκ μέρους των πρώτων, σε ότι αφορά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών με θέμα το ασφαλιστικό.

Οι Βουλευτές υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως οι εκπρόσωποι των φορέων ήταν εκείνοι που πρώτοι δεν προσήλθαν στο τραπέζι του διαλόγου, μια μέρα πριν την εν λόγω σύσκεψη, και εκφράζουν «όλη την καλή διάθεση να βρεθούμε και να συζητήσουμε».

Η απάντηση των Βουλευτών:

«Αξιότιμοι εκπρόσωποι φορέων.

Με αφορμή την ανακοίνωσή σας, οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Είχαμε συμφωνήσει για συνάντηση – συζήτηση το Σάββατο 6 Φλεβάρη και ώρα 18:00 στο γραφείο του βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά. Δεν προσήλθατε στη συνάντηση χωρίς καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση, και αργότερα βρήκαμε στα e-mail μας μια πρόσκληση για την Κυριακή 7 Φλεβάρη στο Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Όσο δε αφορά στις συναντήσεις που κάνατε μέσα στην εβδομάδα, είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές υπάρχει κοινοβουλευτικό έργο και ασφαλώς ήμασταν στην Αθήνα από την οποία επιστρέψαμε το Σάββατο το βράδυ.

Ειλικρινά δεν κατανοούμε τη μη προσέλευσή σας στο καθορισμένο μας ραντεβού του Σαββάτου της 6ης του Φλεβάρη. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να βρεθούμε και να συζητήσουμε τα θέματα του ασφαλιστικού, που εξάλλου συζητείται πανελλαδικά στο ανώτατο επίπεδο, και μάλιστα αν υπάρχουν ζητήματα ειδικά του νομού, που ασφαλώς υπάρχουν, είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας  να τα συζητήσουμε μαζί σας και να μεταφέρουμε τα ζητήματα αυτά στα αρμόδια υπουργεία.

Τα δε περί εμπιστευτικότητας και ασφάλειας για τη συνάντηση της Κυριακής 7 Φλεβάρη, γεννούν ερωτηματικά για τους σκοπούς και τις στοχεύσεις της συνάντησης, και ασφαλώς δεν μας εκπροσωπούν τέτοιες λογικές κρυψίνοιας, ούτε ταιριάζουν στο κόμμα μας, ένα κόμμα που αν μη τι άλλο πάντα συζητά ανοιχτά, δημοκρατικά και με διαφάνεια, με όλους τους κατά περίπτωση ενδιαφερόμενους.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Μουσταφά Μουσταφά

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης».