Επίσκεψη του νέου Κυβερνήτη Ελλάδος της AHEPA, Ευστάθιου Κεφαλίδη, δέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Κεφαλίδη να επισημαίνει ότι συμμερίζεται τις αγωνίες του Δημάρχου, και λόγω της καταγωγής του ιδίου από τη Θράκη (Κομοτηνή).

Η συζήτηση επιστεγάστηκε με την αμοιβαία υπόσχεση ότι θα ολοκληρωθούν θετικά και σύντομα οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για την υλοποίηση του σχεδίου που αφορά τη δημιουργία Μουσείου “AHEPA RELIEF” στο παλαιό ΠΙΚΠΑ της πόλης, σε συνεργασία με τον Δήμο, που εκπονήθηκε από το τμήμα Αλεξανδρούπολης της AHEPA με τη συνδρομή των Ανέστη Αδαλάκη και Απόστολου Κυριακίδη.

Το Μουσείο, που θα είναι το πρώτο της Οργάνωσης στην Ελλάδα, θα είναι έργο παγκόσμιας εμβέλειας για τον Ελληνισμό, καθώς θα φιλοξενεί ντοκουμέντα από τις ευεργεσίες της Οργάνωσης που συνέβαλλαν στην ανακούφιση των πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία από το 1930 μέχρι και σήμερα.

Εξάλλου, και το εν λόγω κτίριο του παλαιού ΠΙΚΠΑ, είχε ανεγερθεί και με την οικονομική συνδρομή της AHEPA.