ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 18.11.2014Από κοινού επισκέψεις και επαφές σε υπουργεία και οργανισμούς με αντικείμενο τα προβλήματα του καλλικρατικού Δήμου και γενικότερα της Ροδόπης, είχαν ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη.

Σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του Αντιπροέδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Κυριάκου Μπαμπασίδη, στην έδρα του Δήμου στις Σάππες, ο βουλευτής και ο Δήμαρχος επισκέφτηκαν την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν με τον Υπουργό, Γιώργο Καρασμάνη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Πάρι Κουκουλόπουλο, οι δύο άντρες έβαλαν στο τραπέζι το πρόβλημα των βοσκοτόπων που απασχολεί το σύνολο των κτηνοτρόφων της Ροδόπης.

ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 18.11.2014Εκεί έλαβαν τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. επεξεργάζεται προτάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα με απώτερο στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων.

Στον Ε.Λ.Γ.Α. ο βουλευτής και ο Δήμαρχος συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, Βασίλη Έξαρχο. Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος κύλησε στη Ροδόπη με πολλά προβλήματα και ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών από χαλαζόπτωση, πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις. Ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν έγκαιρα και να μην αδικηθούν στις εκτιμήσεις.

Τέλος, ο κ. Χατζηοσμάν έβαλε στο τραπέζι το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης καθώς η αδυναμία των παραγωγών να περισυλλέξουν το βαμβάκι λόγω των βροχοπτώσεων θα έχει άμεση επίπτωση στην συμπλήρωση του πλαφόν και εν συνεχεία, στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί μόλις ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις για τη Ροδόπη και υπάρχει συνολική εικόνα της περιοχής, τότε θα δοθεί λύση σε όσες περιπτώσεις βαμβακοπαραγωγών δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν το πλαφόν λόγω ζημιών στις καλλιέργειες.