ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΤην αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος, κ. Μαρία Κατσάνη, επισκέφθηκαν ο ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜ-Θ Κώστας Μορφίδης, και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέστου Περικλής Αμπεριάδης, για να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν ενόψει της ιδιωτικοποίησής του από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κ. Κατσάνη ενημέρωσε σχετικά με την κίνηση του αεροδρομίου (αριθμοί αφίξεων, αναχωρήσεων), τις εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύσσει, και το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτό.

Με βάση την ενημέρωση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΡΙΖΑ ΑΜΘ και της Δύναμης Πολιτών Νέστου, διαπίστωσαν ότι:

– Το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος είναι μια κερδοφόρα υποδομή του ελληνικού κράτους, χωρίς να επιβαρύνει με πρόσθετα τέλη όσους διακινούνται μέσω αυτού, στην προσπάθειά του να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και της περιοχής γενικότερα, κάτι που γίνεται σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

– Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίησή του θα επιφέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις στους ταξιδιώτες, πρόσθετα τέλη στην παροχή υπηρεσιών και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί ενδεχόμενη μείωση της κίνησης του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.

– Τέλος ο έλεγχος του αεροδρομίου από ιδιώτες, ενέχει σοβαρούς κινδύνους και για την εθνική άμυνα, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος έχει και στρατιωτική χρήση.

Οι κύριοι Καραγιαννίδης, Μορφίδης και Αμπεριάδης, τόνισαν στην αερολιμενάρχη την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, θεωρώντας βέβαιο ότι μόνο κακές υπηρεσίες θα προκύψουν από αυτή στους πολίτες της περιοχής και του τόπου γενικότερα.