Μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων Seatrucks της χώρας για το καλοκαίρι που μας πέρασε, συγκαταλέγεται αυτό της παραλίας Ιουλίας στο Φανάρι Κομοτηνής.

Η λίστα (στην οποία περιλαμβάνονται και Seatrucks της Κύπρου και της Ιταλίας), διαμορφώθηκε με βάση τον αριθμό των χρηστών τους, και το Seatruck του Φαναρίου Κομοτηνής (που ως εγκατάσταση θεωρείται κορυφαίο), με εξακόσιες και πλέον συνολικά χρήσεις μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών, βρίσκεται στην θέση.

Η εξέλιξη μόνο ενθαρρυντική και ευοίωνη είναι για τον αυτόνομο μηχανισμό πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητική δυσκολία που οραματίστηκε το τοπικό σωματείο ΑμεΑ και υλοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς στη Ροδόπη η διάρκεια του καλοκαιριού είναι σαφώς μικρότερη από τις περιοχές των άλλων Seatrucks.

“Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους Seatruckers Φαναρίου. Μας γεμίζουν αισιοδοξία για το έργο μας. Μας ανεβάζουν τον πήχη ψηλά, αλλά ένα είναι σίγουρο: δεν θα τους απογοητεύσουμε”, σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος.

Συνολικά τα είκοσι δημοφιλέστερα Seatrucks της χώρας, χρησιμοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2018 περισσότερες από 15.400 φορές.