Τη Βασιλόπιτα  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έκοψε η σύγκλητος του ιδρύματος κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2018.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ο οποίος μετέφερε στα όργανα της διοίκησης, τους καθηγητές, τους φοιτητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου, τις ευχές του μητροπολίτη Παντελεήμονος.

Στην ομιλία του ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ, Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης, ανέφερε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ. Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το 2018 να είναι ένα  έτος με υγεία, ευτυχία, αγάπη και επιτυχία στο έργο σας. Σας εύχομαι μια παραγωγική και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά. Ο χρόνος που κύλησε ήταν πολύ δύσκολος για το ίδρυμά μας. Ένας χρόνος προβλημάτων και προβληματισμών, αντιξοοτήτων και ανατροπών. Όμως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στους φοιτητές και στους συνεργάτες μας, με σεβασμό στην ιστορία του ιδρύματός μας και πίστη στις δυνάμεις του ανθρώπινου δυναμικού του, με δικαιοσύνη, ανιδιοτέλεια, πάθος και αυταπάρνηση, διαφάνεια, ενότητα και συνεργασία, υπερβήκαμε τις δυσκολίες, εμπόδια προβλήματα, και αντικρίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έχω τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι έτος επανεκκίνησης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του πανεπιστημίου μας, πάνω στις ισχυρές βάσεις που έχει δομήσει η ιστορική πορεία των 44 ετών. Με οδηγό και έμπνευση την αξιοκρατία, την εξωστρέφεια, την αριστεία, συλλογικά και ενωμένοι, θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Μας περιμένει ένα έτος σκληρής εργασίας για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες του πανεπιστημίου μας. Με  όραμα, αισιοδοξία, δημιουργικό προβληματισμό και μεράκι, θα αναδείξουμε το 2018 ως έτος ορόσημο. Θερμές ευχές για δύναμη, έμπνευση, επιμονή και επιτυχίες στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί».

Το «φλουρί» βρέθηκε στο κομμάτι του προέδρου του τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Καθηγητή Ι. Μπούταλη.