Η Στέλλα Βογιατζή είναι Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και Γενική Γραμματέας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης.

Διεκδικεί για την ίδια αλλά και για όλους όσους αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία. Αγωνίζεται για τη γυναίκα και για τα άτομα με αναπηρία.

“Η γυναίκα εννοείται πως πρέπει να δείχνει στον κόσμο τον εαυτό της με τον καλύτερο τρόπο, και είναι ωραίο όταν μια γυναίκα λαμβάνει όμορφα μηνύματα από τους άντρες όταν το έχει πραγματικά ανάγκη – ειδικά αυτό ισχύει για τις γυναίκες που βρίσκονται στο περιθώριο”, αναφέρει με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, για την οποία πιστεύει ότι “ορθώς υπάρχει και πρέπει να συνεχίζει να υφίσταται”.

Υποστηρίζει με πάθος πως “οι γυναίκες με αναπηρία δεν πρέπει να αισθάνονται μειονεκτικά, αντίθετα πρέπει να αναπτύσσουν εξωστρέφεια και να κυνηγούν τα όνειρά τους!”, και συμπληρώνει: “Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο με ακρωτηριασμό, παραπληγία, τετραπληγία κ.λπ., άρχισαν να καταλαβαίνουν το νόημα της ζωής και πλέον προσπαθούν να είναι εξωστρεφείς. Βλέπουμε πολλές γυναίκες με αναπηρία πλέον να είναι αθλήτριες, να συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, δηλαδή να γίνονται ακόμη και μοντέλα, να κάνουν θέατρο και άλλα πολλά”.

Το μήνυμά της; “Κάθε γυναίκα αξίζει να κάνει τα πάντα για τον εαυτό της”.