Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Japan Tobaco Ιnternational και της Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, κ. Edorado Voletti, είχε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του καπνού και της ΣΕΚΑΠ που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον συγκεκριμένο όμιλο.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην προσδοκία του ιδίου και της κυβέρνησης να υπάρχει θετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός ο κλάδος του καπνού, και κομβικής σημασίας η λειτουργία της ΣΕΚΑΠ στην περιοχή της Θράκης όπου δραστηριοποιείται.

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, “το εργοστάσιο έχει περάσει πάρα πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως χάρη στους εργαζόμενους παρέμεινε ανοικτό, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει δυναμικό στο οποίο η JTI μπορεί να βασιστεί. Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομίας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την εδραίωση και περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας, με γνώμονα το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων”. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπρινίδης, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της JTI, κ. Πέγκυ Δόριζα.