Διακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, επιχειρήσεις, γραφεία και οχήματα, καθώς επίσης και κλοπές οχημάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι μελών της ομάδας, ημεδαπών, ηλικίας, 27, 20, 18, 17, 15 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 17χρονος και ο 20χρονος κατηγορούνται επιπλέον για εμπρησμό.

Οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου 2014 – 19 Ιανουαρίου 2015, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, και σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σπιτιών, επιχειρήσεων, γραφείων και οχημάτων, καθώς επίσης και την κλοπή οχημάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, διέρρηξαν συνολικά 23 οικίες, επιχειρήσεις, γραφεία και οχήματα, ενώ σε μία περίπτωση σταμάτησαν όχημα που οδηγούσε 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, κλείνοντάς της τον δρόμο, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συνολική λεία της ομάδας, ξεπερνά τις 17.000 ευρώ, αφού κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • Χρυσαφικά – κοσμήματα
  • Το χρηματικό ποσό των 1.615 ευρώ
  • 26 ηλεκτρονικές συσκευές
  • 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 1 tablet
  • 1 γεωργικό μηχάνημα
  • 6 κινητά τηλέφωνα
  • 1 ρολόι
  • Διάφορα έγραφα

Επίσης, αφαίρεσαν από την πόλη και διάφορα χωριά της Ξάνθης, δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και δεκαπέντε δίκυκλα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν καμένα τα δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει ο 17χρονος και ο 20χρονος. Εντοπίστηκαν επίσης οκτώ από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, ένα tablet, μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα ρολόι και ένας κινητήρας με αποξεσμένο αριθμό.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, πλην του κινητήρα και της ηλεκτρονικής συσκευής, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 28χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για κλοπή, διότι όπως προέκυψε διέπραξε από κοινού με μέλη της ομάδας, μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, χωρίς όμως να προκύπτει περεταίρω εμπλοκή του σε αυτήν.

Όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 17χρονος και ο 15χρονος βρίσκονται σε Κατάστημα Κράτησης και Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης της χώρας αντίστοιχα.