Διερμηνεύοντας την πρόσφατη ανάληψη από τον Λεβέντ Σαδίκ, της θέσης του μάνατζερ της νεοσύστατης ανώνυμης εταιρείας που σύστησαν οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής, η δημοτική παράταξη του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», υπενθυμίζει ότι ο περί ου ο λόγος είναι μόνιμος κάτοικος Τουρκίας, επισημαίνει ότι «ΔΕΝ είναι τυπικός επιχειρηματίας», υπογραμμίζει την εξάρτηση και της καπνοπαραγωγής πλέον από τις διαθέσεις της Τουρκίας, και εκτιμώντας ότι η εν λόγω εξέλιξη «κρύβει σημαντικούς κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα», καλεί σε εγρήγορση τον κόσμο της Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»:

ΛΕΒΕΝΤ 3«Η Παράταξη Πολιτών “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, παρακολουθώντας ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομική ζωή του τόπου μας, θέλει να επισημάνει ένα καινοφανές τοπίο που διαμορφώνεται και το οποίο κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η προ ημερών απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας “ΜΠΑΣΜΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.” να τοποθετήσει τον Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ως μάνατζέρ της, θεωρούμε ότι είναι μια οικονομική πρωτοβουλία που έχει και άλλες πλευρές, πολιτικού και εθνικού περιεχομένου.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε, ότι το συγκεκριμένο άτομο, μόνιμος κάτοικος Τουρκίας, και με ολοφάνερα πολιτικό προφίλ, ΔΕΝ είναι ο τυπικός επιχειρηματίας με τον οποίον μπορεί κανείς να έχει απλώς οικονομικές σχέσεις.

ΛΕΒΕΝΤ 1Είναι ο κληρονόμος του φανατικού βουλευτή που αναστάτωσε τη Θράκη πριν 25 χρόνια και έχει ηρωποιηθεί μετά τον τυχαίο θάνατό του σε τροχαίο.

Η συνοδεία του υιού Σαδίκ κάθε χρόνο περιλαμβάνει υπουργούς της Τουρκίας, κατά κανόνα τους φανατικότερους, τη σύζυγο του Ερντογάν, κάποτε και πράκτορες τύπου Μισιρλίογλου (φωτογραφία αριστερά).

Το να παραδίνεται – μετά το βαμβάκι – και ο καπνός της περιοχής στα χέρια του για να τον εμπορευτεί, σημαίνει ότι το σύνολο σχεδόν ΛΕΒΕΝΤ 5της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής μας εξαρτάται από τις επιλογές κύκλων της γείτονος.

Νιώθει κάποιος ασφαλής σε μια τέτοια προοπτική;

Προφανώς είμαστε τόσο αδρανείς που δεν προνοήσαμε για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη. Αλλά είμαστε και τόσο αφελείς που είτε δεν βλέπουμε κάτι περίεργο είτε περιμένουμε απλώς να δούμε πού θα μας βγάλει;

Καλούμε κάθε Έλληνα αρμόδιο να δράσει με τρόπο που θα αποκλειστούν τυχόν παρενέργειες, και τον κόσμο της Θράκης να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Και ο γκρίζος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».