Την κατάργηση των νόμων Βορίδη – Χρυσοχοίδη που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων, οδηγώντας πολύ κόσμο στα δικαστήρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Εμείς παραμένουμε πάντα δίπλα στην κοινωνία και στο κίνημα. Δεν θα επιτρέψουμε στο κίνημα “του πληρώνω περισσότερα” του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανέλθει. Θα ευχηθούμε περαστικά στη ΝΔ και όσους τη στηρίζουν. Η θλίψη τους είναι μεγάλη γιατί τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια και δεν θα έχουν άλλοθι τα μνημόνια για να εφαρμόζουν τα σχέδια τους. Εμείς ούτε αλλάξαμε ούτε κρυβόμαστε ούτε βγάλαμε από το μυαλό μας αυτά που σας λέγαμε».

Αναφερόμενος γενικότερα στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας έκανε λόγο για «ταξικές συμβάσεις» που είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και για έργα ημιτελή που δεν είναι συνδεδεμένα με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Εγνατία Οδό που δεν συνδέεται με κανένα λιμάνι, ή την Ιονία Οδό που δεν περνάει μέσα από καμία πόλη της περιοχής.

Μίλησε επίσης για τη διαπραγμάτευση για τους αυτοκινητοδρόμους που έκανε ο ίδιος και η σημερινή κυβέρνηση, και κέρδισε η χώρα 700 εκατομμύρια.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει μια ακόμη τετραετία μπροστά της και θα κάνει πολλά από όσα έχει υποσχεθεί.  Όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξαναγυρίσει η χώρα στο κακό της παρελθόν. Αυτά να τα ξεχάσουμε».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε «κάποιες σκοτεινές δυνάμεις», που προσπαθούν να μην εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό και έχουν σχέση με αυτούς που διεκδικούν να την πάρουν…

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ