ΟΣΔΕΠρωτοβουλία ανάδειξης λύσης στο καυτό πρόβλημα των αγροτών και κτηνοτρόφων ως προς τις δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ), ανέλαβε η ομάδα εργασίας της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής «Σπάρτακος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Σπάρτακου», «ένα θέμα που βασανίζει επί σειρά ετών τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Ροδόπης, οι οποίοι υποχρεώνονται να κάνουν δηλώσεις, βρήκε τη λύση του μετά από επαφές μας με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αναμένεται το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα ως προς το τίμημα για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2014».

Όπως εξηγεί ο «Σπάρτακος», «μετά από έρευνα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και παρέμβασή μας, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαθέσιμο το κάθε ποσό προκειμένου να καταχωρηθούν οι δηλώσεις, για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος».

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, οι παραγωγοί στην Ιταλία επιβαρύνονται με 5 ευρώ ανά δήλωση, στη Γαλλία με 7 ευρώ ανά δήλωση, ενώ παρόμοια είναι τα ποσά και σε άλλες χώρες.

«Τώρα ανατρέπεται η υπάρχουσα ληστρική κατάσταση με τα υπέρογκα ποσά – μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ! – που εισέπρατταν διάφοροι για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους αγρότες, και λυμαίνονταν επί σειρά ετών τους καλλιεργητές του νομού προς ίδιον όφελος», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση του «Σπάρτακου» Κομοτηνής.