Την ανάγκη αξιοποίησης του πάρκου Καρυδορέματος, αναδεικνύει η Κοιν.Σ.Επ. “Σπάρτακος” της ομώνυμης δημοτικής παράταξης Κομοτηνής. Με ανακοίνωσή του αναδράμει στο ιστορικό των ενεργειών αλλά και των μη ενεργειών για την αναβάθμισή του και αξιοποίησή του, και ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Η ανακοίνωση του “Σπάρτακου”:

«Προ τριημέρου η Κοιν.Σ.Επ. «Σπάρτακος» επιχείρησε έναν εθελοντικό καθαρισμό στην περιφραγμένη έκταση του Καρυδορρέματος, βορειοανατολικά της Κομοτηνής, προκειμένου να θυμίσει στην τοπική κοινωνία και στη δημοτική Αρχή άλλη μια ντροπή μας. Μιλάμε για ένα φιλόδοξο έργο δημιουργίας οικολογικού πάρκου σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, όπου αφού πετάχτηκαν κυριολεκτικά 270.000 ευρώ προ δεκαετίας, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Ήταν ακόμη επί Τ. Βαβατσικλή που εντάχθηκαν τα πολύ παλαιότερα σχέδια του Μ. Αναγνωστίδη στο πρόγραμμα URBAN, για να εκτελεστούν επί δημαρχίας Δ. Κοτσάκη: περιφράχθηκε η έκταση, διαμορφώθηκε κατάλληλα, δημιουργήθηκαν διαδρομές περιπάτου και σημεία για τεχνητές λίμνες, φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα, εγκαταστάθηκε υπόγειο σύστημα άρδευσης και πυρόσβεσης…

Και τι έγινε μετά; Εγκαταλείφθηκε το παν στο έλεος των παρεπιδημούντων Ρομά. Σήμερα έχει εξαφανιστεί η μεταλλική κυρία είσοδος, έχει καταστραφεί σε διάφορα σημεία η περίφραξη, έσπασαν όλα τα τζάμια των κτισμάτων, ξεράθηκαν σχεδόν όλα τα δέντρα, αφαιρέθηκαν όλα τα καπάκια των φρεατίων, οι βρύσες, τα φωτοβολταϊκά πάνελ των φωτιστικών σωμάτων…  Μιλάμε πλέον για έναν εγκαταλειμμένο χώρο όπου ανάμεσα στα άπειρα σκουπίδια βόσκουν κάποια ζώα. Φταίνε όμως μόνο οι γνωστοί Ρομά; Όταν το έργο παραδόθηκε (η πρώτη του φάση για την ακρίβεια), η δημαρχία δεν αξιώθηκε να ορίσει έναν υπάλληλο που θα ανοιγοκλείνει τη βάνα για το πότισμα κι αφέθηκαν να ξεραθούν κάπου τετρακόσιες λεύκες, κουτσουπιές, κέδροι, πλατάνια, κτλ! Δεν τοποθετήθηκε μια φύλαξη, δεν προβλέφθηκε να λειτουργήσει κάπως ο χώρος ώστε να αποτραπεί ο αναμενόμενος βανδαλισμός του. Έκτοτε πάνε δέκα χρόνια και δεν φαίνεται να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την έκταση – αν εξαιρέσει κανείς το χιουμοριστικό προεκλογικό βιντεάκι του «Σπάρτακου».

Απευθυνόμενοι στην δημοτική Αρχή του Γ. Πετρίδη, ρωτάμε τι σκέφτεται να κάνει για να περιοριστεί η ντροπιαστική αυτή εικόνα, για την οποία άλλωστε διέθετε σχέδια επί (προεκλογικού) χάρτου. Εμείς έχουμε υποδείξει ως Παράταξη Πολιτών κάποιες ενέργειες, ήδη μέσα στις προτάσεις μας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, ως βάση συζήτησης, και προσφερόμαστε για έναν γόνιμο δημόσιο διάλογο».