Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την πρόσφατη, καθιερωμένη δεξίωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής για την «επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας», η δημοτική παράταξη του Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος», αναφέρει:

«Στο ξενοδοχείο «Chris & Eve» στις 29/10/2016 γιορτάστηκε πάλι η επέτειος ίδρυσης της «Τουρκικής Δημοκρατίας». Στη δεξίωση που οργάνωσε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, πέρα από τους μειονοτικούς επώνυμους και μη, παρευρέθηκαν και Έλληνες πλειονοτικοί βουλευτές και δήμαρχοι, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Όλοι παρακολουθούμε το πογκρόμ που εξαπολύθηκε στη γειτονική χώρα, με τον Ερντογάν να φυλακίζει δεκάδες δημοσιογράφους και δημάρχους κουρδικών πόλεων, να κλείνει εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία, να απολύει χιλιάδες δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, να επιβάλει επιτρόπους ακόμη και σε ιδιωτικές εταιρείες με την κατηγορία πως συνεργάζονται με τον Γκιουλέν (δηλαδή με τον δικό του μέντορα!).

Μόνο οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας φαίνεται δεν έμαθαν τίποτε για όλα αυτά. Ή μήπως δεν τους πειράζουν και τους αρκεί η ταμπέλα που γράφει «δημοκρατία» έξω από την αίθουσα βασανιστηρίων; Τι σήμαινε η παρουσία τους εκεί, πέρα από υποθήκη για τις επόμενες εκλογές; Ποια διπλωματική αβρότητα επιβάλει σε έναν δήμαρχο ή βουλευτή να συγχαρεί τον πρόξενο μιας εχθρικής και φασιστικής χώρας; Ντροπή και κρίμα, η πατρίδα μας και ειδικά η Θράκη χρειάζονται ηγεσία που θα εκφράζει την ελληνική αξιοπρέπεια και περηφάνια, όχι τα αντίθετά τους.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής».