Την υποστήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Ροδόπη και ανά την επικράτεια, εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δήμου Κομοτηνής “Σπάρτακος”, που καταλογίζοντας μεν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στους αγρότες αλλά και σε όλη την κοινωνία, αναφέρει συγκεκριμένα:

SPARTAKOS“Ως Παράταξη Πολιτών “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” χαιρετίζουμε την κινητοποίηση και υπεύθυνη στάση του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης και της ευρύτερης περιφέρειας κατά την επίσκεψη του ΥπΑΑΤ στην Κομοτηνή. Οι εκατοντάδες άνθρωποι που στάθηκαν έξω από την Νομαρχία για να διατρανώσουν ενώπιον του υπουργού, έδωσαν μαθήματα πολιτικής σε όλη την κοινωνία, σε όλη τη χώρα. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και σθένος, είπαν στην εκτελεστική (κυριολεκτικά!) εξουσία, ότι δεν θα μείνουν θεατές στο έργο του αφανισμού τους με τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά μέτρα του αριστερού Μνημονίου.

Έχουν ευθύνες οι αγρότες για τα βαθύτερα προβλήματά τους; Έχουν ευθύνες για τις άθλιες ηγεσίες τους στο πρόσφατο παρελθόν; Ναι, έχουν, όσες έχουμε κι όλη η υπόλοιπη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσα μας έμαθαν τα λάθη μας. Ο αγροτικός κόσμος έδειξε τον δρόμο, καιρός να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι!”