«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ. Το Πανεπιστήμιο που στήθηκε και λειτουργεί στη Θράκη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας ακαδημαϊκό οργανισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή συμφέροντα».

Αυτό αναφέρεται σε κείμενο που συνυπογράφουν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής «Σπάρτακος» και «Πολη-τική ανατροπή», και το οποίο προτάθηκε από τον «Σπάρτακο» στην αποψινή συνεδρίαση του Σώματος για να εκδοθεί ως Ψήφισμα, αλλά δεν ενεκρίθη από την πλειοψηφία.

«Το κείμενο προτάθηκε από την Παράταξη Πολιτών «Σπάρτακος» στη σημερινή (27-4-2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, αλλά μόνο η παράταξη «Πολη-τική ανατροπή» της κ. Λαφτσή το υπερψήφισε. Ο μεν δήμαρχος Γ. Πετρίδης θεώρησε πως κάθε επιπλέον αναφορά στο θέμα κάνει κακό, η δε κ. Καζάκου συμφώνησε μαζί του. Εκτιμώντας οι δύο παρατάξεις μας πως έχει σημασία η δημοσιοποίησή του, το κοινοποιούμε στα τοπικά ΜΜΕ», είναι το συνοδευτικό επεξηγηματικό σημείωμα του κειμένου, το οποίο ολόκληρο έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και με δεδομένο πως η πόλη μας ευεργετήθηκε τα μάλα από τη λειτουργία του πνευματικού αυτού ιδρύματος στην περιοχή, νιώθει την υποχρέωση να εκφραστεί σχετικά με όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο και εσχάτως δημοσιοποιούνται.

Είναι προφανές πως όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητά του πλήττει σοβαρά την εικόνα του, και ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία μας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ.

Πρέπει να επιδειχθεί από όλους ο δέων σεβασμός στις νόμιμες διαδικασίες και να αφεθούν οι αρμόδιοι να πράξουν απερίσπαστοι το καθήκον τους.

Το Πανεπιστήμιο, που στήθηκε και λειτουργεί στη Θράκη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας ακαδημαϊκό οργανισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή συμφέροντα».