Συνελήφθη στον Προβατώνα Έβρου από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Σουηδίας, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, και προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, έκαναν σήμα στάσης στον 28χρονο που οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Αυτός δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον Προβατώνα εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του  έχει εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Σουηδίας για διακεκριμένη επίθεση – κακοποίηση, παράνομη απειλή, παρενόχληση, κλοπή, πρόκληση φθοράς και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 24-5-2015 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.