Σοβαρό μήνυμα Παυλίδη προς την κυβέρνηση, μέσω…Ρουμανίας

ΡΟΥΜ 2

ΡΟΥΜ 1– Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μαγνητίζει μεγάλο ρουμανικό τουριστικό ενδιαφέρον.

«So near to you…the Aegean Blue» («Τόσο κοντά σας…το Αιγαίο Πέλαγος»), ήταν το κεντρικό σύνθημα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΤΤR  του Βουκουρεστίου, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον ρουμανικών τουριστικών πρακτορείων, δημοσιογράφων και εν δυνάμει τουριστών.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η αποστολή της Περιφέρειας, με φόντο την απεικόνιση επί χάρτου της μικρής απόστασης της Περιφέρειας από  τη Ρουμανία και το Βουκουρέστι, και παρουσία πενήντα δημοσιογράφων των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ρουμανίας,  συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης,  ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Γρηγόριος Βασσιλοκωνσταντάκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.  Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο κ. Παυλίδης εστίασε στη συνειδητή επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης και στον στόχο της έλευσης Ρουμάνων τουριστών στη περιοχή, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τριακόσια χιλιόμετρα ακτογραμμών και υπέροχων παραλίων, είναι η κοντινότερη αλλά και η φυσική έξοδος των Ρουμάνων στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο, καθώς επίσης και στα δύο πανέμορφα νησιά μας, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη», και κάνοντας αναφορές στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τα θρησκευτικά μνημεία.

ΡΟΥΜ 2

Ο Περιφερειάρχης εξήγησε ακόμη ότι μέχρι σήμερα η πρόσβαση των Ρουμάνων στην περιοχή ήταν πολύ δύσκολη διότι έως πρόσφατα ήταν κλειστό, χωρίς οδικές συνδέσεις το σύνορο Ελλάδας-Βουλγαρίας, ενώ σήμερα, με τις διανοίξεις των νέων διασυνοριακών σταθμών, και ιδίως του Νυμφαίας-Μακάζα, η διαδρομή από το Βουκουρέστι μέχρι την Εγνατία Οδό είναι μόλις έξι ώρες.

ΡΟΥΜ 6Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προβλήθηκε σε εικόνες μια σύντομη παρουσίαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τις εντυπωσιακές παραλίες, τους εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας, την τοπική γαστρονομία, τη φιλοξενία και τη διασκέδαση.

Στο εύλογο και φλέγον ερώτημα των Ρουμάνων δημοσιογράφων «γιατί από κάποιους διασυνοριακούς σταθμούς δεν διέρχονται λεωφορεία;», ο κ. Παυλίδης απάντησε – όχι μόνο προς τους Ρουμάνους δημοσιογράφους αλλά και προς την ελληνική κεντρική διοίκηση – ότι «είναι ένα θέμα που επιβάλλεται έως το επόμενο καλοκαίρι να λυθεί από την κυβέρνηση».

Για «πρωτοφανές ενδιαφέρον των ρουμανικών ΜΜΕ για την περιοχή μας», έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, γεγονός που όπως επισήμανε, «από μόνο του καθιστά την παρουσία μας επιτυχή». «Προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την περιοχή μας,  γνωστό τον τόπο μας στους Ρουμάνους επισκέπτες οι οποίοι εμφανώς εκδηλώνουν τα φιλικά τους αισθήματα», συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης, και υπογράμμισε με αισιοδοξία: «Συνεχίζουμε με καθαρούς στόχους, όπου πηγαίνουμε έχουμε και το ανάλογο μήνυμα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και θα πετύχουμε σύντομα να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας τουριστικά και ουσιαστικά».

Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός παρουσίασε τις τουριστικές επιλογές της Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου να στηρίξει τον τουρισμό στην περιοχή,  και σημειώνοντας πως «θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης σε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας προς αυτόν το σκοπό».

Ο κ. Αμοιρίδης επισήμανε τους κοινωνικούς και άλλους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, τόνισε ότι η ποιότητα των παρεχόμενων  προϊόντων και υπηρεσιών είναι υψηλής ποιότητας, και κάλεσε τους Ρουμάνους να γνωρίσουν τα νησιά και τις παραλίες της περιοχής αλλά και να εξερευνήσουν την ενδοχώρα με τα φυσικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

ΡΟΥΜ 4

ΡΟΥΜ 5

 

ΡΟΥΜ 3

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood