Το ενδεχόμενο να μετατεθεί 45 λεπτά αργότερα η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, μελετάει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αυτό γνωστοποίησε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας πως οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, 2019-2020.

«Είναι μία σκέψη που επεξεργαζόμαστε, διότι και διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πάρα πολύ τα παιδιά, και βεβαίως τις οικογένειες», σημείωσε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι «το μελετάμε, είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο».

Όπως εξήγησε, η αλλαγή θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τα δημοτικά μέχρι και τα λύκεια, όπου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 το πρωί, αντί για τις 8.15 που ξεκινούν σήμερα. Αντίστοιχα, η λήξη του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ο Υπουργός Παιδείας έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι γονείς και ειδικά όσοι εργάζονται, δε θα επηρεασθούν καθόλου από την αλλαγή του ωραρίου, καθώς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμα και από τις 7.30 το πρωί, όπως συμβαίνει σήμερα. «Είναι ένα μέτρο και για παιδαγωγικούς και για κοινωνικούς λόγους», σημείωσε, «το οποίο σε πολλές χώρες εφαρμόζεται». «Και βεβαίως δεν πρέπει να θίξει καθόλου μα καθόλου τους γονείς, ειδικά τους γονείς που εργάζονται», προσέθεσε.

Δείτε τη σχετική δήλωση του κ. Γαβρόγλου στο ακόλουθο βίντεο (από 21:10 έως 25:00):