Ραγδαίες είναι όπως φαίνεται οι εξελίξεις όσον αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενόψει των περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, αναφέρουν ότι πλέον στην Πειραιώς υψηλές πιθανότητες για να “χριστεί” υποψήφιος περιφερειάρχης, συγκεντρώνει ο καθηγητής χειρουργικής της ιατρικής σχολής του ΔΠΘ και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Σιμόπουλος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκαλούνται συνεπακόλουθες καραμπόλες που “φέρνουν” τον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να μεταπηδά στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου η σύνθεση αυτή τη στιγμή παραμένει… λευκή κόλλα, δηλαδή κανείς δεν θεωρείται σίγουρος, δεδομένου ότι όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους “ασφαλείς”. Γι’ αυτό και το κόμμα διαμηνύει διαρκώς ότι όποιος διαδίδει ότι έχει λάβει “χρίσμα”, κινδυνεύει με…”κόκκινη κάρτα” (βλέπε περίπτωση Τραγάκη).

Σε ό,τι αφορά δε, τη γυναικεία παρουσία στο “γαλάζιο” βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, και με θεωρούμενη ως δεδομένη την μη κάθοδο της Φελίνας Καζάκου ως υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, τίποτα δεν αποκλείει τη συμμετοχή της σε αυτό.

Μία παράμετρος ακόμη που (συν)υπολογίζεται, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να “καθαρίσει” το κόμμα από τους “καραμανλικούς”, εξ ου και οι πιέσεις που ασκούνται π.χ. προς τους Σίμο Κεδίκογλου, Γιώργο Κασαπίδη και Ανδρέα Κατσανιώτη, να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδος αντιστοίχως…