Με αφορμή την καταδίκη σε τετράμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, δύο αγροτοσυνδικαλιστών, μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Έβρου, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2017, και ενόψει της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 14/12, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης και των αγώνων, του δικαστηρίου της Ορεστιάδας, με την οποία καταδικάζει σε τετράμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, δύο αγροτοσυνδικαλιστές, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Έβρου, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2017.

Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές έπραξαν το αυτονόητο, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα, τον μόχθο των φτωχομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε., που θέλει να τους ξεκληρίσει από τα χωράφια τους, να τους μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους.

Ο συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, ετοιμάζεται να βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της Απεργίας, με την 3η αξιολόγηση.

Όσο θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα το περιτύλιγμα που έχει, «αριστερή-φιλελεύθερη», «μνημονιακή-αντιμνημονιακή», που υπηρετεί την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγολαοαγροτών, και κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο και η δικαιοσύνη θα «κρίνει» με βάση τα συμφέροντα τους.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, μέσα από τη συμμαχία τους, χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά, να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική και στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση με τη  μαζική μας, μαχητική μας συμμετοχή, στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ».