Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το Νομό Ροδόπης από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο νερού από τα ορεινά, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η συνεχής βροχόπτωση κατέγραψε πολλά κυβικά νερού στη Ροδόπη.

Ωστόσο, με την έγκαιρη παρέμβαση όλων και την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, σημειώθηκαν οι λιγότερο δυνατές απώλειες.

Σε όλες τις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, με συνεργάτες του και τους Φορείς, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης και του μεγέθους του προβλήματος, και καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για τον σωστό συντονισμό.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα αποφάσισαν τη διακοπή κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης από Αμάραντα προς Φύλακα και από Φύλακα προς Ίσαλο, από Ξυλαγανή προς Ίμερο, στο Χιονόρεμα (περιοχή Ηφαίστου Κομοτηνής), τον Βιολογικό Καθαρισμό Κομοτηνής (περιοχή Μεσοχωρίου), το Σκάλωμα, τον Δοκό, το Λοφάριο, την Αετοράχη, το Ιάσιο, την Αγία Μαρίνα Ιμέρου και την Αμβροσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε 38 απεγκλωβισμούς ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες.

Σήμερα το πρωί θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ενώ θα ακολουθήσει σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Ροδόπης.