Το «Πάρκο του Άη Βασίλη» στις Σάπες και τα κάλαντα στους τοπικούς άρχοντες.

Από τη Φιλαρμονική του Δήμου άκουσε χθες τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, Γιάννης Σταυρίδης. Την ίδια στιγμή, στην Ξυλαγανή, το χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου του οικισμού τα… έψαλλε στον Αντιδήμαρχο, Χρήστο Μεραχτσάκη.

Το γιορτινό κλίμα στον δήμο Μαρώνειας-Σαπών είχε ξεκινήσει αρκετές μέρες νωρίτερα. Μια μοναδική εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά, έλαβε χώρα στο πάρκο μπροστά από το δημαρχείο των Σαπών, την περασμένη Πέμπτη. Στο «Πάρκο του Άη Βασίλη», όπως τιτλοφορούταν η εκδήλωση, ο Δήμος, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς των Σαπών, έστησε ένα μοναδικό χαρμόσυνο σκηνικό.

Ο Άγιος Βασίλης υποδέχτηκε τα παιδιά στο σπιτάκι του, τους μοίρασε δώρα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Παράλληλα, τα ξωτικά του διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, ζογκλερικά κόλπα …
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και απηύθυνε χαρμόσυνες ευχές προς όλους, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους συλλόγους και τους φορείς για την συνεργασία και την θεσμοθέτηση της γιορτής. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε και την μέρα αλληλεγγύης, την 5η Γενάρη, καλώντας τους δημότες να ανταποκριθούν για εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε εορταστικές μελωδίες, ενώ οι σύλλογοι έψαλλαν τα θρακιώτικα και τα ποντιακά κάλαντα, ενώ κέρασαν παραδοσιακά εδέσματα και ζεστό κρασί.
Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Γυναικών Σαπών, ο Σύλλογος Αρσακείου «το Θμύκιο», ο Σύλλογος Γυναικών του μόνιμου οικισμού ποντίων ομογενών για πρώτη φορά και φυσικά η Ένωση Επαγγελματιών Σαπών.
Στο χώρο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αιδεσιμότατος πατέρας Νεκτάριος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου και έχων την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης Ηλίας Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ματθαίος Μπαξεβάνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΜΑΣ Χαράλαμπος Τσάτσας ,ο τέως Αντιδήμαρχος Αλή Μεχμέτ και ο Πρόεδρος της ΔΚ Σαπών Νίκος Κοκκίνης.