Περίπου 10.000 αμνοερίφια έχουν σφαχτεί την τελευταία εβδομάδα στο δημοτικό σφαγείο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Γευσιγνωσία” του Δήμου Κομοτηνής.

Ζώα ντόπια, από Ροδόπη, Έβρο και Ξάνθη, που καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών αγορών και όχι μόνο.

Στο σφαγείο τηρούνται κατά γράμμα όλες οι απαιτούμενες συνθήκες, υπό τη συνεχή επίβλεψη του προέδρου της επιχείρησης, Θέμη Τζενετίδη, που όπως μας είπε: “Εύχομαι καλό Πάσχα κατ’ αρχήν σε όλους. Στο δημοτικό σφαγείο Κομοτηνής τηρείται κατά κεραίας ότι προβλέπει ο νόμος αναφορικά με τις συνθήκες σφαγής, αποθήκευσης και μεταφοράς, ενώ η μονάδα έχει και πιστοποίηση HACCP*. Αυτές τις μέρες καθημερινά από το πρωί ως αργά το βράδυ ενόψει των πατροπαράδοτων εθίμων του Πάσχα, η μονάδα δουλεύει σε άριστη συνεργασία με τους παραγωγούς για την κάλυψη της ζήτησης του καταναλωτικού κοινού”.

*  HACCP: “Hazard Analysis and Critical Control Point”, ή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, “Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου”. Είναι μια συστηματική προσέγγιση η οποία βασίζεται στις αρχές του Codex Alimentarius (Κώδικας Τροφίμων) και έχει στόχο τον προσδιορισμό των βασικών σημείων (Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) για την πρόληψη, περιορισμό ή εξάλειψη όλων των πιθανών φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν σε ένα τρόφιμο κατά την παραγωγική του διαδικασία.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ