(videos)Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ

20141112_183917[1]

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του στην Κομοτηνή, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2015. Κατά την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση αποχώρησαν οι παρατάξεις  “Κοινωνική Συμμαχία” και “Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ” ενώ τον προϋπολογισμό καταψήφισαν το σύνολο των περιφερειακών παρατάξεων, πλήν του επικεφαλής της “Γνώση και Συνεργασία” Βασίλη Τραϊφόρου και του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Παύλου Δαμιανίδη.

20141112_183441[1]Η αποχώρηση των δύο παρατάξεων, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής τους σε σχετικές δηλώσεις, ήρθε ως αντίδραση, στον τρόπο εισαγωγή του θέματος καταρχήν στην Οικονομική Επιτροπή, προ ημερησίας διατάξεως και μία ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της. Μάλιστα, ο κ. Φώτης Καραλίδης επέρριψε στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, “αλαζονεία”  και  “περιφρόνηση απέναντι στα θεσμικά όργανα” .

20141112_183826[1]Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ, απείχε τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το έτος 2015, όπως έπραξε και κατά την συζήτηση του ίδιου θέματος στην Οικονομική Επιτροπή , δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή της όχι μόνο ως προς την ουσία και τους στόχους του προϋπολογισμού, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το περιφερειακό συμβούλιο. Ο επικεφαλής της ΡΙΖΑ κ. Μορφίδης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για προϋπολογισμό φτώχειας, ύψους 30 εκ. ευρώ από τα οποία τα 25 είναι ανελαστικές δαπάνες, ενώ δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.

20141112_183856[1] “Η Αιρετή Περιφέρεια είναι θεσμός που υπηρετεί τους πολίτες και όχι μικροπολιτικές” σχολίασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης , οποίος διευκρίνισε πως  η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας κατάρτισε, ψήφισε στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Οικονομική Επιτροπή το καλοκαίρι του 2014 και απέστειλε στην Αθήνα προς αποδοχή τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό. “Οι ίδιοι, από τη θέση της αντιπολίτευσης,  δίνοντας στίγμα της στείρας θέσης κατά  του θεσμού της Περιφέρειας, της Διοίκησης και των συμφερόντων των συμπολιτών μας, δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο,  από τους ίδιους καταρτισμένο, προϋπολογισμό. Αντί να υπηρετούν το θεσμό, έδωσαν το στίγμα  της στείρας αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσουν.” Ο κ. Παυλίδης πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός μπορεί να είναι χαμηλός, αποτελεί μόνο ένα από τα οικονομικά μεγέθη που συνθέτουν τις δυνατότητες της περιφέρειας, αφού υπάρχουν προγράμματα, από ευρωπαϊκούς πόρους, από ΣΑΕ των υπουργείων και άλλα.

Σχολιάζοντας το νέο προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Τρέλλης, τον χαρακτήρισε μεταξύ άλλων “αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό” , επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει την πολιτική βούληση να αντισταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισε κι η παράταξη “Οικολογία -Αλληλεγγύη”  καθώς όπως ανέλυσε η Κατερίνα Γεροστεργίου, αποτυπώνει μια απλή διαχείριση των μειωμένων πόρων χωρίς δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης πόρων της Περιφέρειας προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood