Ο προσεχής Μάιος θα είναι μήνας – ορόσημο για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Και τούτο, διότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, βάζοντας τελεία σε μια περίοδο που «πλήγωσε» το κύρος του Ιδρύματος, θα κληθεί να επιλέξει τα πρόσωπα της καινούργιας διοίκησης, τα οποία θα διαχειριστούν τις άμεσες και τις απώτερες – σε ορίζοντα 4ετίας – αναπτυξιακές προκλήσεις.

Την εκκίνηση της διαδικασίας για τις πρυτανικές εκλογές έκανε γνωστή, με δήλωσή του στο Inkomotini.news, ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ., κ. Σταύρος Τουλουπίδης. Όπως αποκάλυψε, η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί στις 17 Απριλίου, ενώ η διενέργεια των εκλογών τοποθετείται χρονικά γύρω στις 15 με 20 Μαΐου.

Ο κ. Τουλουπίδης υπογράμμισε ότι με την διαδικασία αυτή είναι συνεπής στην αρχική του εξαγγελία «ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν και ότι όλα θα γίνουν με ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες», ενώ εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση ότι «πρέπει να συσπειρωθεί όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος, αν είναι δυνατόν, γύρω από ένα ψηφοδέλτιο, κοινής αποδοχής».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος τον πρυτανικό θώκο, μας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Δείτε τη δήλωση του κ. Τουλουπίδη για την εκκίνηση της διαδικασίας των πρυτανικών εκλογών στο Δ.Π.Θ.: