Σε στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως και τις 11:30 το πρωί, προχωρούν την Τρίτη 21 Μαρτίου οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων σε όλη τη χώρα, μετά και από σχετική ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Την ίδια μέρα προγραμματίζονται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εσωτερικών, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Η  ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, και προτείνει να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από όλα τα Σωματεία ανά Νομό σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση εκεί που παραμένουν απλήρωτοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι.

Οι πενήντα τέσσερις συμβασιούχοι της Ροδόπης, που είχαν άκαρπη συνάντηση με την τοπική επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους αρμόδιους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων-παρατασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι παρά το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 (ΦΕΚ 24/Α/2017) που αφορά στην πληρωμή τους», και στηλιτεύει «μερίδα επιτρόπων αρνούνται την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής», χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ως «εμμονή», γεγονός , που όπως τονίζει «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό». Πάντως, έχει αποφασιστεί ως «απαραίτητο», να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, «προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».