– Θα μιλήσει στην 1η Πανθρακική Ιερατική Σύναξη, παρουσία των τεσσάρων Επισκόπων της Θράκης.

Την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, θα επισκεφθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

– Βράδυ Πέμπτης 7 Ιουλίου, επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ. / Α.Μ.-Θ.) και τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας.

– Πρωί Παρασκευής 8 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος θα μιλήσει στην 1η Πανθρακική Ιερατική Σύναξη των ιερέων των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης (Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης, Μαρωνείας & Κομοτηνής, και Ξάνθης & Περιθεωρίου), που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, παρουσία των τεσσάρων Επισκόπων, κ.κ. Δαμασκηνού, Ανθίμου, Παντελεήμονος και Παντελεήμονος, αντιστοίχως.

– Μεσημέρι Παρασκευής 8 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Σαμοθράκη όπου θα επισκεφθεί τους Ναούς του νησιού, τον αρχαιολογικό χώρο, το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, τον Δήμο Σαμοθράκης και το στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ».