Σε πτώχευση κηρύχθηκε η ΣΕΛΜΑΝ

Σε πτώχευση κηρύχθηκε η ΣΕΛΜΑΝ

ΣΕΛΜΑΝΗ ιστορική βιομηχανία ξυλείας είχε υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο άρθρο 99.

Η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας και οι εισαγωγές, οδήγησαν την εταιρεία σε αδιέξοδο.

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση του «Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού Χαλκίδος», για να κηρυχθεί σε πτώχευση η ιστορική βιομηχανία ξυλείας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την απόφασή του, εκτός από την κήρυξη της ΣΕΛΜΑΝ σε πτώχευση, όρισε και ημέρα παύσης πληρωμών την 30/6/2013, και διόρισε σύνδικο της πτωχεύσεως τον δικηγόρο Νικόλαο Μπούρμπο.

Η εταιρεία δεν έχει παραγωγική διαδικασία, αφού το εργοστάσιο στο Βασιλικό είναι δύο χρόνια κλειστό, και το εργοστάσιο στην Κομοτηνή έχει παύσει να λειτουργεί εδώ και περίπου έντεκα μήνες.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο άρθρο 99, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε. «Οι τράπεζες δεν στήριξαν την εταιρεία», αναφέρουν πηγές της αγοράς, και πλέον τα περιουσιακά στοιχεία του ιστορικού ομίλου  που ιδρύθηκε το 1962, θα  βγουν σε πλειστηριασμό ώστε να ικανοποιηθούν εργαζόμενοι και πιστωτές.

Στις καλές εποχές, τα δύο εργοστάσια είχαν αποτιμηθεί στα 60 εκ. ευρώ έκαστο, αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής, και οι αθρόες εισαγωγές, οδήγησαν την εταιρεία σε αδιέξοδο.

Ούτε ο όμιλος της Alfa Wood από τη Λάρισα που εξαγόρασε το 2010 τη ΣΕΛΜΑΝ για την «αναστήσει» δεν τα κατάφερε, και μάλιστα τώρα αντιμετωπίζει και ο ίδιος ανάλογες δυσκολίες, αν και προς το παρόν δεν έχει προσφύγει στο άρθρο 99.

Πηγή: tovima.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood