Σε δελτίο Τύπου του ο σύλλογος των κιτρινόμαυρων παλαιμάχων της Κομοτηνής, αναφέρει:

«Η ομάδα των παλαιμάχων της ΑΕΚ Κομοτηνής, αξιοποιώντας τις φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με πολλές ομάδες τις Τουρκίας, ταξίδεψε στο Τσανάκαλε Τουρκίας για να πάρει μέρος στο τουρνουά παλαιμάχων που διοργάνωσε ο Δήμος του Τσανάκαλε στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.

Η αποστολή, αποτελούμενη από 18 άτομα, έμεινε δύο μέρες μαζί με όλες τις αποστολές, στις εγκαταστάσεις ενός υπέροχου ξενοδοχείου, του Zileli.

Το πρόγραμμα των αγώνων διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Τσανάκαλε, προδιαγραφών πρώτης εθνικής κατηγορίας. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα του Τσανάκαλε αντιμετώπισε την Μπεσίκτας και το παιχνίδι έληξε 1-1. Στο δεύτερο παιγνίδι η ομάδα μας αντιμετώπισε την Γαλατασαράι και το παιχνίδι έληξε 0-0 παρότι η ομάδα μας έχασε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το βράδυ όλες οι αποστολές δείπνησαν σε ένα υπέροχο εστιατόριο όπου έγινε η επίσημη δεξίωση παρουσία του Δημάρχου της πόλης και του προέδρου της τοπικής ΕΠΣ. Στην εκδήλωση, μετά από μια σύντομη ομιλία του Δημάρχου για το ιστορικό της απελευθέρωσης και τη σημασία που έχει η ημέρα αυτή για την πόλη, μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Την δεύτερη ημέρα η ομάδα του Τσανάκαλε αντιμετώπισε την Γαλατασαράι και την κέρδισε με σκορ 6-1, και στη συνέχεια η ομάδα μας αντιμετώπισε την Μπεσίκτας από την οποία έχασε με σκορ 3-0 με ήρωα τον τερματοφύλακα Τσομπανγιοβάνη ο οποίος εκτός των άλλων έπιασε και πέναλτι.

Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλοι οι αγώνες έγιναν σε άριστη ατμόσφαιρα και είναι τιμητικό για την ομάδα μας που αντιμετώπισε δύο από τις πιο ιστορικές και κορυφαίες ομάδες τις Τουρκίας οι οποίες διαθέτουν στις τάξεις τους παίκτες ανωτάτου επιπέδου που συνεχίζουν να αγωνίζονται κανονικά όλο τον χρόνο σε πρωταθλήματα παλαιμάχων και διάφορα τουρνουά.

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, όλες οι αποστολές αναχώρησαν όπως συμβαίνει πάντα με πολλές αναμνήσεις και έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων, παρά την κούραση.

Η αποστολή της ΑΕΚ Κομοτηνής αποτελούνταν από τους: Παπάζογλου Δημήτρη (προπονητής), Τσομπανγιοβάνη, Φουτσιτζίδη, Δεμερτζή, Χαλήτ, Καζάκη, Τσολακίδη, Μαρνάρης, Γ. Μηλιατζόπουλο, Γεωργιάδη, Πετρίδη, Π. Μηλιατζόπουλο, Βουλγαρίδη, Ματζίρη, Ψημενίδη, Κουλαξίδη, Κετιπίδη, Φεϊζή».

PHOTO STORY