Οι Robo-trainers , η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, η καθηγήτρια πληροφορικής Γλυκερία Φωτιάδου με τον καθηγητή Νίκο Μαυρίδη
Οι Robo-trainers , η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, η καθηγήτρια πληροφορικής Γλυκερία Φωτιάδου με τον καθηγητή Νίκο Μαυρίδη

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα First Lego League  που θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 31 Μαϊου, στην Pamplona της Ισπανίας θα λάβει μέρος η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, ανάμεσα σε 96 συνολικά ομάδες από 70 χώρες .

H ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια όλων των τάξεων του Γυμνασίου και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μέλη της ασχολούνται φέτος για πρώτη φορά με τη ρομποτική, κατάφεραν να επιτύχουν τη διάκριση τους στον διαγωνισμό FirstLegoLEague που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Μάρτιο, κατακτώντας την 3η θέση και βραβείο για τον σχεδιασμό ρομπότ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 1999, σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει 3 μέρη,το Robot Game, το Project και τα Core Values .

Σύσσωμη η ομάδα με την υπεύθυνη καθηγήτρια πληροφορικής Γλυκερία Φωτιάδου παραβρέθηκαν χθες Τετάρτη, στη διάλεξη του Θρακιώτη διδάκτορα του ΜΙΤ  Νίκου Μαυρίδη στην Κομοτηνή, παρουσιάζοντας την εργασία τους στο πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης μιλώντας με ενθουσιασμό και για την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εξάλλου, ενόψει και του ταξιδιού τους στην Ισπανία, επρόκειτο να επισκεφθούν το μεσημέρι και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.