Σκληρή ανακοίνωση για τη δικαστική εξέλιξη αναφορικά με τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν αναφέρει:

Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες “θαψίματος” του σκανδάλου των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το πόρισμα  της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση για τα φέσια στις τράπεζες ύψους 220 εκατομμυρίων της ΝΔ και 200 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα δύο κόμματα χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν.

Ήταν μάλιστα τέτοια η βεβαιότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους, που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγνώμη στον ελληνικό λαό, ποτέ δεν απολογήθηκαν για τη ζημιά στους έλληνες φορολογούμενους, ποτέ δεν έδωσαν λογαριασμό για το που πήγαν τα χρήματα αυτά.

Έχουν μόνο το απύθμενο θράσος να μιλούν για ρύθμιση και διαγραφή των δανείων τους, όπως επανέλαβε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης.

Τώρα όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους.

Υ.Γ. Τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και τα ΝΕΑ, εγκαινίασαν την υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ, για να ακολουθήσει η κ. Σπυράκη και να μιλήσει περί «σπίλωσης».

Σε λίγο θα μας πουν ότι «μαζί τα δανειστήκαμε»“.