Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημονα, και τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Μ.Κ., κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημονα, και τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Μ.Κ., κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη.

– Θα τον προσφωνήσουν οι Δήμαρχοι της περιοχής, Γ. Πετρίδης, Γ. Σταυρίδης, Κ. Ισμέτ.

– Θα επισκεφθεί και την Αρμενική εκκλησία Κομοτηνής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο πλαίσιο της οριστικοποίησης, του προγράμματος της επίσκεψης της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας, στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά από σχετική πρόσκληση για αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτωρα, από τη Σχολή Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, κ.κ. Βαρθολομαίου, έχει ως εξής:

22 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα

18:00 – Υποδοχή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής / Προσφώνηση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεωργίου Πετρίδη / Δοξολογία / Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

19:30 – Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως Επιτίμου Διδάκτορος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης / Παράθεση επίσημου δείπνου από τις Πρυτανικές Αρχές.

23 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη

09:00 – Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

10:00 – Εκδήλωση Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

11:00 – Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Προσφώνηση του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Παυλίδη.

12:00 – Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έδρα της Αρχιερατκής Περιφέρειας Μαρωνείας / Προσφώνηση του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαππών κ. Ιωάννη Σταυρίδη.

12:30 – Θεμελίωση των νέων Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης.

13:30 – Παράθεση επίσημου γεύματος από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

17:00 – Επίσκεψη στον Ιερό Ναό των Αρμενίων Κομοτηνής.

18:00 – Υποδοχή στη έδρα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιάσμου / Προσφώνηση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ.

18:30 – Αναχώρηση για την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.