Συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, το δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ, τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών Κομοτηνής Δημήτρη Πολιτειάδη, είχε στην Κομοτηνή η Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της περιοχής και άλλα και κρίσιμα ζητήματα υποδομών. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε το επόμενο διάστημα αποτελεσματικότερες συνέργειες προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δίνει κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των Δήμων. “Οι Δήμοι της Ροδόπης έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, κυρίως σε ότι αφορά στην επισκευή σχολείων και αύλειων χώρων, μηχανολογικού εξοπλισμού και αγροτικής οδοποιίας”, συμπλήρωσε η Υφυπουργός, χαρακτηρίζοντάς τα “ανάσα ζωής για τους Δήμους και καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών της Θράκης”.

Επίσης η κ. Νοτοπούλου ενημέρωσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής για τις δυνατότητες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος που υλοποιεί το ΥΜΑΘ.  Ενδεικτικά ανέφερε, ότι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του ΥΜΑΘ ενέκρινε στον νομό Ροδόπης με τον αναπτυξιακό νόμο 4.399/2016, τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού επιλέξιμου κόστους 37.540.067 ευρώ.

Περιέγραψε ακόμη μια εξαιρετικά αισιόδοξη – όπως τη χαρακτήρισε – περίοδο που ανοίγεται για την επόμενη πενταετία, με κοινωνικές δομές, όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής, και με υποδομές όπως η σύνδεση των οικιακών δικτύων με φυσικό αέριο εντός του 2019.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Οργάνης όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Απαντώντας ακόμη σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης-Ασωμάτων-Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ανακοίνωσε στους μαθητές πως “με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής”.

Επιπλέον η κ. Νοτοπούλου εξήρε το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού, που “πέραν των υψηλών αμυντικών ικανοτήτων προσφέρει αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο στη Θράκη και αποτελεί κρίκο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής”.