ΠΟΤΑΜΙ LOGO (4)a
Από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κομοτηνή

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σε κάμπινγκ της Θράκης θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Ποταμιού. “Ήδη ο Στέφανος Ψημένος – χαρτογράφος στο επάγγελμα και συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών – βρίσκεται στην Θράκη για να επιλέξει το «σωστό» κάμπινγκ, καθότι εκτός από σκηνές θέλουν και συνεδριακό χώρο και υποδομές που θα επιτρέψουν στα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν ένα πρωτοποριακό συνέδριο”.

Ήδη οι 13.000 φίλοι του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει ένα αναλυτικό email, με τις οδηγίες συμμετοχής  στο συνέδριο και στον διάλογο για τις θέσεις του κινήματος. Συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιουνίου οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος θα μπορούν να στείλουν στο Ποτάμι τη θέση τους για το θέμα που θα επιλέξουν και  δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις.

 Παράλληλα δόθηκε η σύσταση να «δημιουργούν» θέσεις με βάση τις 19 ομάδες που λειτουργούν ήδη στην Σεβαστουπόλεως. Ομάδες που έχουν στελεχωθεί με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά και περίπου 150 «εμπειρογνώμονες» που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην συγκρότηση των θέσεων.

Η εκπροσώπηση στο συνέδριο θα γίνει σε μια αναλογία μελών από 1 προς 5 έως 1 προς 10 ανάλογα με τον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν τελικά στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων. Το 30% τουλάχιστον των συνέδρων θα πρέπει να είναι γυναίκες. Τα μέλη του Ποταμιού είναι αυτή τη στιγμή 6.800, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου έχουν όσοι “μπήκαν” στο Ποτάμι έως το Σάββατο 31 Μαΐου.

Η επιλογή της Θράκης θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι το Ποτάμι δεν θέλει να είναι ένα ακόμα αθηνοκεντρικό κόμμα. Και βέβαια θέλει να τονίσει το νεανικό του χαρακτήρα καθότι στις νέες ηλικίες το Ποτάμι ήταν δεύτερο στις ευρωεκλογές” όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Στο ερώτημα «ποιοι άλλοι θα είναι στην Θράκη» τα στελέχη του Ποταμιού, απαντούν ότι το κίνημα είναι ανοιχτό για όλους που θέλουν να βρουν προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσκαλέσει για να συμμετέχουν στο συνέδριο και μη μέλη του Ποταμιού, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου αλλά και αριστερού χώρου. Το καταστατικό άλλωστε του κινήματος δίνει αυτή τη δυνατότητα στον Πρόεδρο. Η λίστα αυτή των προσωπικοτήτων ήδη έχει συνταχθεί αλλά συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.