Σε ημερίδα της ΕΔΟΚ, συμμετείχε ο Θέμης Τζενετίδης

Σε επιμορφωτική ημερίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), με θέμα «Υγιεινή στα Σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά σφάγιων», στην Αθήνα, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κομοτηνής «Γευσιγνωσία», κ. Θέμης Τζενετίδης.

Σκοπός της ημερίδας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες, επιστήμονες και φοιτητές του κλάδου, ήταν η ενημέρωση για θέματα όπως:

  • Υγιεινή σφαγείων και προσωπικού.
  • Καταγραφή και έλεγχος διακίνησης κρέατος.
  • Υγιεινή σφαγής.
  • Χειρισμός ζωικών υποπροϊόντων στα σφαγεία.
  • Τεχνολογία και τεχνικές ψύξης θαλάμων σφαγείων και μέσων μεταφοράς σφάγιων.
  • Προστασία ζώων κατά τη σφαγή.
  • Ιχνηλασιμότητα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος (ΠΣΒΣ-Κ), του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, και της Περιφέρειας Αττικής,  υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου.

Εισαγωγικές ομιλίες και χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΚ κ. Ελευθέριος Γίτσας, και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γεώργιος Καρέτσος ο οποίος και εκπροσώπησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Θέμης Τζενετίδης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Αθανάσιο Βλάχο.

«Ο κλάδος της παραγωγής ελληνικού κρέατος είναι από τους σημαντικότερους της εθνικής οικονομίας, και ημερίδες όπως η συγκεκριμένη δίνουν την ευκαιρία στους υπεύθυνους των σφαγείων να ενημερωθούν για όλα τα επίκαιρα θέματα, αλλά και να συναντηθούν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από όλα τα σχετικά τρέχοντα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Τζενετίδης που είχε σειρά εποικοδομητικών επαφών με στελέχη του χώρου, και συμπλήρωσε: «Ως “Γευσιγνωσία” του Δήμου Κομοτηνής παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις του κλάδου, αποσκοπώντας στη συνεχή βελτίωσή μας, η οποία άλλωστε επιτυγχάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια». Παράλληλα, επισημαίνοντας πως «τα δημοτικά σφαγεία Κομοτηνής αποτελούν σύγχρονη υποδειγματική μονάδα του κλάδου στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και μια σημαίνουσα παραγωγική δομή του Δήμου μας», υπογράμμισε τον προσανατολισμό «σε στοχευμένες συνέργειες και συμμετοχές σε προγράμματα με στόχο τη συνεχή αναβάθμισή τους».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις