Σε ετοιμότητα ο Έβρος ενόψει του χειμώνα

ΣΟΠΠ 1

ΣΟΠΠ 1Με αντικείμενο τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Πρόληψη – προετοιμασία – ετοιμότητα – επικοινωνία – συντονισμός», είναι τα σημεία στα οποία εστιάστηκε η συνάντηση εργασίας, κατά την οποία καταγράφηκαν τυχόν ελλείψεις και προβλήματα, και ανταλλάχθηκαν απόψεις, με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

«Η πρόληψη είναι κυριότερη και σημαντικότερη από την αντιμετώπιση» τόνισε εμφατικά ο κ. Πέτροβιτς, επικαλούμενος και την πολύχρονη εμπειρία των θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου «να προλαμβάνουμε εγκαίρως καταστάσεις».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αποχιονισμό του εθνικού, επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, μήκους χιλίων χιλιομέτρων, στις ιδιαιτερότητες του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου, στη μεταφορά των μαθητών, στη διακομιδή ασθενών, στην ετοιμότητα των αναγκαίων οχημάτων και μηχανημάτων, στην επάρκεια αλατιού, στην προμήθεια ζωοτροφών για τις κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και κλινοσκεπασμάτων για τις περιπτώσεις εγκλωβισμού οχημάτων.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ετοιμότητα, ενώ ο κ. Πέτροβιτς έθεσε και την παράμετρο της σύμπραξης των πολιτών, απευθύνοντας κάλεσμα συνέργειας στον κόσμο, και υπογραμμίζοντας: «Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες που θα ενημερώνουν τις υπηρεσίες για οτιδήποτε εμπίπτει στην αντίληψή τους. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σαφώς επί ποδός και σε επαγρύπνηση όταν λαμβάνουν χώρα επικίνδυνα φαινόμενα. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να βρίσκονται παντού. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, από άκρη σε άκρη του νομού, να συνεργαστούν μαζί μας στο δύσκολο αυτό έργο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των χιονοπτώσεων, αν κάποιος οδηγός διαπιστώσει ολισθηρότητα σε κάποιο σημείο του οδικού δικτύου, καλό θα ήταν να ενημερώσει την Τροχαία».

ΣΟΠΠ 2

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Κώστας Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Σωτήρης Μποταΐδης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Ορεστιάδας Ιωάννης Παπαϊωάννου και Σουφλίου Απόστολος Πατέλης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας, καθώς και ο πρόεδρος του Τμήματος Αυτοδυτών – Ναυαγοσωστών Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Κοντακίδης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood