Την τελευταία μέρα του 2016.

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, υπό τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο κ. Θέμη Τζενετίδη, αντιμετώπισε άμεσα τις ανάγκες που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής εξ αιτίας της χιονόπτωσης, η οποία ξεκίνησε στις 03:00 τα ξημερώματα και κορυφώθηκε περίπου στις 05:00.

Ο ανάδοχος αποχιονισμού προέβη σε ρίψη άλατος και στον καθαρισμό των δρόμων σε περιοχές με υψόμετρο (Καρυδιά, Πάνδροσο, Γρατινή, Τυχηρό, Νυμφαία – περιοχή τουριστικού περιπτέρου), καθώς και σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού.

Κατόπιν αιτήματος, δε, από τον οικισμό της Νυμφαίας, απεστάλη μηχάνημα γκρέιντερ το οποίο από νωρίς το πρωί και καθ΄όλη της διάρκεια της μέρας βρίσκονταν στη περιοχή διατηρώντας τον δρόμο προσπελάσιμο.

Στον δρόμο του δάσους της Νυμφαίας προς το τουριστικό περίπτερο σημειώθηκε και μία εκτροπή οχήματος χωρίς ευτυχώς τραυματισμό. Η κίνηση στην οδό αποκαταστάθηκε άμεσα με επέμβαση του Δήμου.

“Οι όποιες δυσχέρειες προκλήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στην εφαρμογή των επιχειρησιακών μας σχεδίων για αυτές τις περιστάσεις”, σημείωσε ο κ. Τζενετίδης.

Ο Δήμος Κομοτηνής για ανάλογες περιπτώσεις διαθέτει:

  • δύο αναδόχους με μηχανήματα αποχιονισμού
  • 50 τόνους αλατιού στην Κομοτηνή και άλλους 80 στην Αίγειρο
  • δεκαπενταμελή ομάδα χειριστών-οδηγών-εργατών
  • μηχανήματα: έναν ελκυστήρα-αλατιέρα, δύο γκρέιντερ, έναν φορτωτή και τρία jcb.