Υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα “Ελευθέρια Θράκης”, η τοπική Κοινότητα Μάκρης οργάνωσε επιστημονική εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Μάκρης με θέμα την ιστορία της Μακρης.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι ομιλητές:

  • Φένια Παρδαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα: «Η Τούμπα της Μάκρης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους».
  • Ζωή Μιλτσακάκη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία στην περιοχή της Μάκρης».
  • Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, Θεολόγος-Εκκλησιαστικός Ιστορικός-Νομικός με θέμα:«Πτυχές Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην περιοχή της Μάκρης».

Στην εκδήλωση απήυθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτριος Χατζηαθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γερακόπουλος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Μάκρης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Θεοδώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι πρώην κοινοτάρχες και πρόεδροι του τοπικού συμβουλίου Μάκρης, κληρικοί, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των επιστημονικών συζητήσεων ακολούθησε έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης.