Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης νομού Ροδόπης με επτά μέλη, στην άσκηση θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης-αεροδιάσωσης (SAR) στην 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.

Σε αυτήν την πανελλήνιας έκτασης άσκηση του Τμήματος Υγρού Στοιχείου, συμμετείχαν τα διασωστικά σκάφη της Ομάδας και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες:

  • παρακολούθησαν θεωρητική εκπαίδευση που περιλάμβανε ενημέρωση σχετικά με τις νέες καινοτομίες στον χώρο των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, εκπαίδευση εδάφους αναλύοντας τα μέρη του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην άσκηση, τακτικές διάσωσης και εντοπισμού αγνοουμένου με τη χρήση των οργάνων των διασωστικών σκαφών.
  • έλαβαν μέρος σε ρεαλιστικά σενάρια θαλάσσιας επιβίωσης και αεροδιάσωσης με τη συμμετοχή ελικοπτέρων Augustabell212 και των διασωστικών σκαφών της Ομάδας “Οντιν”, “Αιγαίον”, “Νέαρχος” και το “Rescue runner”.
  • εκπαιδεύτηκαν ως πληρώματα σκαφών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης εκφράζει “θερμές ευχαριστίες στην Κεντρική Διοίκηση, την Πολεμική Αεροπορία και το παράρτημα Μαγνησίας για την φιλοξενία και την υποδοχή”.