Θέματα που αφορούν το καταναλωτικό κοινό της Περιφέρειας ενόψει των εορτών του Πάσχα και συναφή της Κτηνιατρικής υπηρεσίας, συζητήθηκαν κατά τη  συνάντηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Σωτήρη Παπαδόπουλου και τον Διευθυντή Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ κ. Αχιλλέα Σαχπατζίδη

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το θέμα της μετακίνησης των αμνοεριφίων από τη Ροδόπη, το θέμα των κτηνιατρικών ελέγχων οι οποίοι θα εντατικοποιηθούν  ενόψει της εορταστικής περιόδου, και ο έλεγχος της διάθεσης στην αγορά όλων των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με το κρέας και τα προϊόντα του, και εφιστά την προσοχή των επιχειρήσεων τροφίμων στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, με απόφαση του Περιφερειάρχη, θα ενισχυθεί  η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Καβάλας με προσωρινή διάθεση κτηνιάτρων από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να λυθούν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τέλος, συζήτηση έγινε και για την κατάσταση των  ζωονόσων και νόσων των πτηνών στις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία, με την Περιφέρεια να είναι σε εγρήγορση.