ΟΕ

– Αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματά τους.

Σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν τα θέματα συζήτησης που θα κατατεθούν στην ανοικτή Περιφερειακή συνεδρίαση της Νέας Καρβάλης Καβάλας, αύριο Παρασκευή 26/9/2014 και ώρα 17.00 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή.

Τα θέματα που αναπτύχτηκαν είναι τα διαχρονικά προβλήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, η αναπτυξιακή προοπτική των συνόρων αλλά και η έλλειψη ελέγχων στα σύνορα, η εργοδοτική εισφορά για τον λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων, οι ανανεώσεις αδειών στις λαϊκές αγορές, οι οφειλές προς τους ΟΤΑ, το πρόβλημα του παραεμπορίου, η «μαύρη» εργασία, τα πνευματικά δικαιώματα, η εφαρμογή εργόσιμου στον κλάδο εστίασης, οι μετεγγραφές των φοιτητών στα πανεπιστήμια, οι ομάδες κρούσεις για την αναχαίτιση των πλειστηριασμών, η στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ στις νομικές κινήσεις των Ομοσπονδιών, η ανάληψη επιτελικού ρόλου στην ΓΣΕΒΕΕ από αντιπρόσωπο της περιφέρειας ΑΜ-Θ, η πανελλαδική οργάνωση αποκλεισμού των συνόρων ως μέτρο πίεσης της κυβέρνησης για την εφαρμογή των προτάσεων μας, η αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας της ΓΣΕΒΕΕ με τα υπουργεία και την κυβέρνηση.

Οι επαγγελματίες με ανακοίνωσή τους καλούν σε συμμετοχή στην κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση, όλους τους βουλευτές της περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν – «οποιουδήποτε επαγγελματία, εμπόρου και βιοτέχνη, έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη ζωή του στην Ελλάδα».

Στη χθεσινή προπαρασκευαστική συνάντηση της Κομοτηνής, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ Δράμας κ. Όθωνας  Μουρμούρης, Έβρου κ. Αθανάσιος Μπέλας, Καβάλας κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης, Ξάνθης κ. Γεώργιος Μπατζακίδης, Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, και Σερρών κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς.