20140805_104100[1]Επί ποδός οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων ενόψει του “θερμού” Σεπτεμβρίου στο ασφαλιστικό. Οι ηγεσίες  τους πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα ενημερωτικές επαφές και επισκέψεις σε όλη τη χώρα, με τελευταίο σταθμό την Κομοτηνή, όπου και έλαβε χώρα σύσκεψη συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στο επίκεντρο της ενημέρωσης και του διαλόγου που μετέπειτα αναπτύχθηκε, βρέθηκαν οι περικοπές στις συντάξεις και στην υγεία αλλά και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για εκ νέου περικοπές εισοδημάτων και λεηλασίες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτόν τον καιρό,η λεηλασία των ταμείων και η συνεχής μείωση των επικουρικών συντάξεων, έως ότου εξαφανιστούν από το χάρτη, καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που είναι γνωστά στους συνταξιούχους, όλα αυτά συνηγορούν ότι το Σεπτέμβρη πάλι θα βγούμε στους δρόμους, πάλι θα αγωνιστούμε και πάλι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές” διεμήνυσε ο γραμματέας της ομοσπονδίας Συνταξιούχων Μανώλης Ραλλάκης. Ο ίδιος έκανε λόγο για απαξίωση των συνταξιούχων από την πλευρά της κυβέρνησης, “και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να συντονίσουμε τον αγώνα μας” πρόσθεσε.

Είμαστε υποψιασμένοι ότι το ασφαλιστικό θα το γυρίσουν ανάποδα πάλι”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης. Όπως τόνισε «πολλές φορές βέβαια έχουν πει ότι είναι η τελευταία φορά που παρεμβαίνουν στο ασφαλιστικό, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα χειρότερα. Και τα χειρότερα είναι η ενοποίηση των ταμείων. Εμείς έχουμε μια εμπειρία από τον ΟΑΕΕ για το πώς έγιναν οι ενοποιήσεις και πώς χρεοκόπησαν  τα καλύτερα ταμεία. Εμείς θέλουμε ενοποίηση στην κατεύθυνση που πραγματικά να ικανοποιεί τις ανάγκες του συνταξιούχου και την ασφάλεια του εργαζομένου” σημείωσε χαρακτηριστικά.

20140805_104135[1]20140805_104146[1]